Cursuri germană online (Zoom, Skype)

Cursurile de germană online sunt o opțiune populară pentru cei care doresc să învețe limba germană, dar nu au posibilitatea sau timpul să participe la un curs tradițional într-o clasă fizică. Aceste cursuri sunt ușor de accesat și flexibile, deoarece sunt disponibile pe platforme precum Zoom sau Skype, care permit comunicarea în timp real între profesori și studenți de oriunde din lume.

În continuare, vom explora beneficiile și opțiunile disponibile pentru cursurile de germană online și cum poți găsi un curs potrivit pentru nevoile tale.

Beneficiile cursurilor de germană online

Accesibilitate: Cursurile de germană online sunt disponibile oriunde și la ora la care ți se potrivește să înveți. Poți accesa lecțiile de pe computerul tău, telefonul mobil sau tabletă, astfel încât să poți învăța de la domiciliul tău sau din orice altă locație cu conexiune la internet.

Flexibilitate: Cursurile de germană online sunt foarte flexibile, deoarece îți permit să înveți în funcție de programul tău. Poți să alegi o grupă care se potrivește cu programul tău sau să alegi să înveți la o oră convenabilă pentru tine.

Număr mic de cursanți: Spre deosebire de cursurile în clasă, grupele online sunt mai mici. Astfel se poate acorda mai multă atenție fiecărui cursant și se poate ține cont de nevoile fiecăruia.

Economie de timp și bani: Cursurile de germană online sunt mai economice decât cele tradiționale, deoarece nu trebuie să plătești pentru transport și nici să pierzi timpul călătorind la școală sau în clasă.

Opțiuni disponibile pentru cursurile de germană online

Există mai multe opțiuni disponibile pentru cursurile de germană online, inclusiv:

Cursuri de germană online de grup: Acestea sunt cursuri online care implică mai mulți studenți și un profesor. Acestea sunt ideale pentru cei care doresc să învețe limba germană într-un mediu social și să practice conversația cu alți studenți.

Cursuri de germană online individuale: Acestea sunt cursuri personalizate care sunt proiectate pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui student. Acestea sunt ideale pentru studenții care doresc să învețe limba germană la un ritm mai rapid sau pentru cei care au nevoie de o pregătire punctuală.

Dacă dorești un loc de muncă în cadrul unei firme elvețiene, germane, austriece, dacă dorești să emigrezi sau să lucrezi în Elveția, Germania, Austria sau dorești să te căsătorești cu un cetăţean străin, vorbitor de germană … atunci, învăţarea limbii germane ar fi un adevărat atu pentru tine!

Nivele:

Pregătire intensivă pentru examenele A1, A2, B1, B2, C1 utilizând materialul didactic (manuale, CD-uri, teste) folosit de Institutul Goethe (Optimal, Aspekte – editura Langenscheidt, em – editura Hueber). Acestea pot fi procurate de aici.

Cursul are loc online, pe Zoom sau Skype.

Lecţiile de germană au loc în grup, 2 şedinţe/săptămână (şedinţa este de 90 minute), seara.

Avantaje:
– Ritmul alert şi susţinut de parcurgere a materiei (ex. 3 luni pentru nivelul A1).
– Gramatica în mod suplimentar faţă de programa Optimal/Aspekte/em.
– Conversaţii.
– Testul de încheiere a modulului (ex. test A1) este inclus în modulul final.
– Raport calitate/preţ net superior altor oferte.
– Grupe mici, consiliere individuală.
– Lărgirea cercului de cunoştinţe vorbitoare de limba germană.

Alte motive pentru a învăţa limba germană: te ajută pe plan profesional la consolidarea unei cariere globale (ex. personal medical), este utilă pentru cei care lucrează în turism, în domeniul ştiinţei şi cercetării (burse, locuri de muncă în străinătate), comunicare (media, IT etc), comunicare culturală, călătorii, acces în forma originală la literatură, artă şi filosofie, acces la programe de studiu în limba germană.

Tarife

Tariful este de 150 Euro/modul.

Rezultate: Cu studiul adecvat la domiciliu şi prezenţă/participare de 100% la ore, materia se poate parcurge astfel:

Adulţi

Nivelul A1 în ca. 3 luni
Nivelul A2 în ca. 3 luni
Nivelul B1 în ca. 3 luni
Nivelul B2 în ca. 5 luni
Nivelul C1 în ca. 2 luni

Înscrieri/orar grupe

Manualele se pot cumpăra de aici
Pagina de recomandări aici

Având în vedere grupele mici şi consilierea individuală a cursanţilor, ritmul de predare poate fi mai alert sau mai lent, în funcţie de situaţie. Astfel, nivelul B1 se poate obţine în cca. 9 luni, iar nivelul B2 în cca. 14 luni. La sfârşitul fiecărui nivel are loc o simulare de examen. Examenul pentru atestarea nivelului de cunoştinţe obţinut se poate susţine la Institutul Goethe.

2 thoughts on “Cursuri germană online (Zoom, Skype)

  1. Pingback: Inscriere cursuri A1 si A2! « Cursuri germana

  2. Buna ziua, am rugamintea sa imi transmiteti daca sunt formate deja grupele pt germana, incepatori si daca da, in ce interval orar. Deasemenea am rugamintea sa imi descrieti, daca se poate, ce notiuni cuprinde nivelul A1 si A2. Costul cursului/modulului ste de 400 lei/450 lei, al manualelor cat este? In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.

Comments are closed.