Recomandări

Ce spun elevii despre cursurile (meditatiile) de germana din Bucuresti:

“Învățarea limbii germane este o plăcere datorită doamnei profesoare Cristina Anghel. Metodele și materialele folosite în cadrul orelor m-au ajutat să înțeleg chiar și cele mai dificile noțiuni, astfel că totul a devenit mult mai ușor. Doamna Cristina adaptează permanent activitățile de predare în funcție de ritmul și stilul de învățare al cursantului. În cadrul modulului de 10 săptămâni am acumulat foarte multe noțiuni (atât practice, cât și teoretice). Doamna Cristina este un profesor excelent, cu simțul umorului, care ne-a încurajat oră de oră și ne-a sprijinit la fiecare pas. Vă mulțumesc din suflet, Ana Elena Marian – profesor de limba engleză, Bucuresti, mai 2019.”

“Cursul acesta de germană a fost exact ce căutam. Cele mai bune lucruri ale acestui curs sunt seriozitatea cu care se desfasoara, dar in acelasi timp atmosfera relaxata dintre oameni. Cristina ne-a ajutat foarte mult si a facut cel putin pentru mine invatarea foarte placuta, fara sa existe teama de a pune intrebari cand exista neclaritati. Un alt mare avantaj il constituie grupul restrans de cursanti, numarul mic din grupa permitandu-ne tuturor sa citim, sa raspundem si sa primim atentia Cristinei. Pentru mine, cursul e un prilej de a ma relaxa dupa munca si de a incepe si a-mi termina saptamana cu voie buna, mereu, iar in astfel de conditii invatarea aproape vine de la sine.” Elena Andreea Gheorge – profesor de artă

“Am început cursurile de lb. germana cu o ușoară teamă!!! Stiind foarte bine ca este destul de dificil sa înveți o limbă atat de “grea”. Dar … surpriză mi-a placut foarte mult si-mi doresc, culmea :), ca pe viitor sa ma perfectionez.
Bineinteles ca toate astea nu se puteau intampla fara un profesor atat de bun si răbdător cu cei care nu stiam absolut deloc lb germană.
Imi pare nespus de bine ca am avut șansa să te cunosc! Danke schön, Cristina!!!! ” Carmen Pocris – funcționar public.

“Recomand cursurile de limba germana predate de Cristina! Am cautat indelung pana am hotarat sa incep cursurile cu ea si ma bucur ca am ales-o.
Nu m-as fi gandit ca intr-o ora de curs pe skype pot invata atat de multe lucruri intr-un mod natural.
Cu experienta si sarmul Cristinei, am invatat cu placere si in numai cateva luni am obtinut certificarea de limba germana A2.” Raluca Cojanu, Test Manager – Elveția

“Încă de la inceput vreau sa menționez faptul că profesionalismul Dnei Cristina Anghel m-a atras și a reușit să mă facă să mă concentrez foarte serios pe învățatul limbii germane, care, sincer, mi se părea foarte, foarte grea … atmosfera destinsă și colegială din cadrul cursului dumneaei este încă un atu … modul de predare, cunoștințele sale în limba germană (și nu numai) dar și răbdarea, de care a dat dovadă cu fiecare dintre noi, o face o adevărată profesionistă! Daca ar fi sa o recomand, atunci aș recomanda-o cu mare drag și încredere!” Adrian Sipu, taximetrist

“Pana sa ajung la cursurile Cristinei, am cautat mult timp un curs de germana compact, care sa imi ofere toate informatiile de care am nevoie si intr-un timp cat mai scurt. Asa am ajuns pe pagina www.cursuri-germana.com . Mi-a placut promisiunea pe care pagina o facea si anume ca as putea invata un modul de germana intr-un timp mult mai scurt decat vazusem posibil la celelalte scoli de germana. Si asa a fost! Imi place ca acea promisiune a fost respectata si am reusit sa invat in timpul alocat dar fara ore suplimentare sau eforturi imense.

Cristina este un profesor bun, care reuseste sa transpuna limba germana intr-un limbaj simplu si usor de inteles. Ea stabileste standarde ridicate, insa nu nerezonabile pentru cursanti, iar apoi ofera instrumentele necesare pentru ca acestia sa performeze. Cursantii sunt motivati si stimulati intelectual in orele de germana iar modul de predare al Cristinei este reflectat in performantele acestora.
Cristina recunoaste problemele cu care se confrunta cursantii si ofera sfaturi individuale pentru a depasi aceste probleme. Ea a demonstrat disponibilitatea de a-si modifica metodele de predare in functie de nevoile grupului de studiu. Cel mai impresionant aspect al Cristinei este atitudinea ei fata de cursanti. Prezinta informatii cu privire la o gama larga de subiecte, pastrandu-si in acelasi timp simtul umorului dar si o atitudine pozitiva in grup. Cristina va aduce un mare plus oricarui doritor de a invata limba germana, printr-un stil diferit si adaptat nevoilor.” – Dana Paun

“Am început să urmez cursurile de germană cu doamna Cristina pentru ca nu eram mulțumit de nivelul conversațional pe care îl aveam. Astfel am intrat într-o grupa B2 și am fost încântat. Ședințele se desfășoară într-o atmosferă prietenoasă și relaxată iar subiectele de discuție sunt bazate pe temele din cadrul examenului de limbă Goethe-Zertifikat B2. Totodată mi-am îmbunătățit și cunoștințele de gramatică și în final am reușit să obțin mult doritul certificat de limba B2 de la Goethe.” Gabi Bencze – medic rezident anestezie

“Am început cursurile cu doamna Cristina Anghel de la nivelul A2, în octombrie 2014, în urma deciziei mele de a studia limba germană la universitate, acest lucru presupunând atingerea nivelului B2 într-un timp foarte scurt. După căutări îndelungate, am găsit întâmplător site-ul dumneaei, iar după o conversație în care am discutat despre obiectivele mele și despre posibilitatea îndeplinirii acestora în numai câteva luni, încurajată fiind de convingerea doamnei profesoare că voi putea obține competențele necesare până la data examenului Goethe-Zertifikat B2 (aprilie 2015), am hotărât să mă alătur unei grupe.

Încă de la primele orele, am observat eficiența metodei de predare a doamnei Anghel, precum și numeroasele avantaje oferite de numărul maxim de 6 participanți la curs. Gramatica predată în mod intensiv, exercițiile de vorbire, elementele noi de vocabular învățate la fiecare lecție, compunerile realizate ca temă, toate au contribuit la învățarea rapidă a limbii germane. Cunoscând interesele și așteptările fiecăruia dintre membrii grupei, doamna profesoară a reușit cu succes să organizeze cursul în funcție de obiectivele tuturor elevilor săi, abordare personalizată ce m-a ajutat în pregătirea pentru testele de admitere la facultate și pentru examenul B2. De asemenea, doresc să menționez varietatea resurselor didactice utilizate și disponibilitatea doamnei Anghel de a ne oferi toate mijloacele de învățare necesare atingerii scopurilor noastre (cărți cu teste de tip examen, fișiere audio, articole online). Nu în ultimul rând, pot spune că m-am bucurat de o susținere morală binevenită în studiul limbii germane și îndeosebi în perioada testărilor și a examenului.

Consider că participarea la cursurile doamnei Cristina Anghel a jucat un rol-cheie în progresul meu din domeniul limbii germane și în realizările mele recente: am fost acceptată de către o universitate de prestigiu din Marea Britanie pentru a studia limbile, literaturile și culturile germană și turcă, iar în luna aprilie am obținut certificatul de nivel B2, calificativ sehr gut”, în urma susținerii examenului Goethe-Zertifikat B2. Recomand cu toată încrederea cursurile doamnei Anghel tuturor celor care își doresc asimilarea limbii germane rapid și eficient, într-un mediu plăcut, alături de o profesoară dedicată.” Andreea Itu, eleva liceu

“Fiind studenta si dorindu-mi sa performez in domeniul pe care mi l-am ales, m-am gandit ca cel mai bine pentru mine este sa imi termin studiile in Germania. Insa pentru asta aveam nevoie de TestDaf, iar ca sa pot lua aceasta diploma trebuia sa stiu neaparat, bineinteles, limba germana.
Am cautat pe internet cursuri pentru limba germana si dupa multe cautari am gasit site-ul doamnei Cristina, site care m-a convins sa o sun la 20 de minute dupa ce am citit informatiile oferite. Dansa a fost foarte amabila la telefon si in aceeasi zi ne-am si intalnit, iar prima impresie a fost exact de genul “cu dansa o sa reusesc”.
Inainte de a incepe cursurile, am citit acasa anumite notiuni de limba germana, dar ceea ce am facut la cursuri m-a ajutat extrem de mult. Asa cum ne anuntase, primul curs a fost lung in ceea ce priveste informatiile noi, dar pe cuvant ca am retinut tot din timpul cursului, iar acasa mi-a fost foarte usor sa revad ceea ce am facut. Tactica dansei de lucru este foarte placuta si in acelasi timp profesionista. Am trecut prin toate etapele de invatare care sunt folosite la oricare alt centru de limba straina, poate si mai multe (citit, scris, notiuni de gramatica si lexic, listening, joc de rol, speaking, diverse joculete, simulari de examen), iar pretul cursului este excelent in raport cu beneficiile de care am avut parte. Plus de asta, la dumneai am gasit toate materialele de care aveam nevoie ca sa invatam.
Interactiunea din timpul cursului este una foarte dinamica, doamna Cristina este o fire foarte vesela. Am avut zile cand plecam de la facultate, cu orar full, si mergeam direct la curs super obosita, iar la ora 22, cand plecam de acolo, eram plina de energie si nu mai simteam oboseala. E un curs la care mergeam cu cea mai mare placere ca sa invat.
Nu am reusit sa iau vreun certificat inca pentru ca nu am terminat toate modulele de care am nevoie, insa vara aceasta mi-am petrecut-o in Germania. Si am descoperit ca stiu sa vorbesc limba germana (sa vorbesc mi-era cel mai frica) mult mai bine decat ma asteptam si sa inteleg la fel de bine. Bineinteles, datorita doamnei Cristina si modului dumneai de a preda.
Cu nerabdare astept sa reiau cursurile pentru B2 cu dumneai si sper ca cei care vor sa invete limba germana sa o contacteze cu incredere pe dansa daca vor calitate.” Vacariu Petronela, Studenta – Fac. de Asistenta Sociala

“Ma numesc Dragos Cocos si sunt student la medicina in anul 6. Mi-am dorit enorm sa pot profesa ca medic in Germania datorita sistemului lor de sanatate foarte bine pus la punct, insa abia anul trecut am inceput cursurile de limba germana.
In aprilie 2013 am inceput pregatirea cu dna Cristina Anghel. Stiam extrem de putine cuvinte in limba germana (nu puteam lega nicio propozitie), asa ca am luat-o treptat, de la nivelul de A1, parcurgand cu rabdare toate manualele, lectiile de gramatica si simularile dnei Cristina. Nu mai studiasem niciodata limba germana, nici la scoala, nici in privat, asa ca sarcina dumneaei a fost una foarte dificila. Insa, miracolul s-a produs si in data de 06.06.2014, dupa nici 14 luni de studiu (maxim 100 de sedinte) am reusit sa obtin Sprachzeugnis Deutsch – nivel C1.
Pregatirea in aceste 14 luni a fost una foarte intensa, de 2 ori pe saptamana, cu rare pauza sau vacante de sarbatori, stabilite de comun acord.
Doamna Cristina este o profesionista din toate punctele de vedere. Strategia de lucru si tehnicile folosite depasesc ceea ce puteti gasi momentan in diverse centre de limbi straine, unde preturile sunt mult mai ridicate.
Sedintele sunt foarte bine organizate, se lucreaza complet si se urmaresc toate aspectele limbii germana (vorbit, ascultat, scris, citit si inteles).
Unul din cele mai importante lucruri pentru mine a fost sustinerea psihologica pe care doamna Cristina ne-a asigurat-o fiecaruia dintre noi. Ne-a intarit increderea in sine, ne-a descoperit punctele slabe si ne-a ajutat sa ni le corectam. Am lucrat din greu impreuna, s-a dedicat la fiecare sedinta si a empatizat intr-un mod extraordinar de fiecare data cu noi.
Despre limba germana nu pot spune decat ca pare grea, pentru cei neinitiati, insa daca tratezi cu seriozitate fiecare lectie, daca iti faci toate temele si daca respecti cat mai mult indicatiile doamnei Cristina, vei avea la un moment dat o revelatie si te vei intreba: “Cand am invatat atatea cuvinte?” sau “Cum se face ca pot sa inteleg cu atata usurinta?”. Este o limba foarte logica, nu atat de imposibila pe cat vrea toata lumea sa o faca.
Mi-as dori ca orice persoana care doreste sa inceapa studiul limbii germane sa aiba parte de acelasi suport informational, psihologic si pedagogic de care eu am avut parte.
Fara sa exagerez pot spune ca aceste cursuri mi-au schimbat viata, deoarece acum imi pot urma visul si pot profesa ca medic in Germania, incepand cu anul acesta, lucru pentru care ii voi fi vesnic recunoscator doamnei Cristina.
Va recomand din inima aceste cursuri, sunt convins ca nu veti regreta!” Dragos Cocos – student medicina anul VI

” Am pasit cu teama catre prima ora de germana. M-am convins cu greu ca e cazul sa invat germana pentru ca imi suna o limba dura si fara sentimente. Dupa prima ora alaturi de o profesoara grozava, am plecat convinsa ca o sa invat chiar cu placere limba; ca, mai apoi, purtata prin pasii manualelor de germana, sa îi descopar frumusetea si muzicalitatea. Atentia acordata fiecarei lectii, modul dinamic de selectare al materialelor de curs, tenacitatea de care da dovada si sprijunul acordat fiecarui elev o recomanda pe Cristina ca pe un om si o profesoara extraordinara. Datorita ei am obtinut atestatul de B2 si îi multumesc pentru asta.” Silvia Popa Inginer 4G

“O atmosfera relaxata, dar in acelasi timp serioasa, in care se invata germana ca la ea acasa, cu toate sensurile si ascunzisurile ei. Pentru mine a fost un bun punct de plecare pentru “descoperirea” acestei limbi, care la inceput nu numai ca imi era o mare necunoscuta, dar nici nu imi placea. Zurzeit wird das ganz verändert.” Costineanu Steluta – medic rezident pediatru

“Am studiat limba germana cu Cristina Anghel, de la nivelul de incepator timp de aproximativ 5 luni. In aceasta perioada, sub indrumarea ei si cu ajutorul studiului personal am dobandit cunostiintele necesare, astfel incat dupa aproximativ 4 luni si jumatate am reusit sa-mi iau certificatul de incadrare ligvistica B1 necesar muncii in Germania. Este o persoana bine pregatita, cu talent pedagogic, care ofera dar si pretinde seriozitate si consecventa, are un simt al umorului dezvoltat, astfel incat studiul cu ea dupa o zi obositoare de munca devine placut si relaxant. O recomand cu toata increderea.” Georgeta Stoenescu – asistenta medicala

“Limba germana nu este tocmai usoara. Aceasta poate crea dificultati oricarei persoane ce se aventureaza sa o invete si de aceea un ajutor bun este binevenit atunci cand gramatica iti da batai de cap sau cuvintele nu mai au sens. Impreuna cu Cristina Anghel am parcurs nivelul B1 cu usurinta si placere.” Valentin Stancu – software developer

“In studiul limbii germane am plecat de la zero dar cu nerabdarea de a ajunge cat mai repede la un nivel avansat. Predate intr-o atmosfera placuta, lectiile Cristinei Anghel mi-au oferit o baza solida pentru acumularea cunostintelor. Fiecare lectie a fost un pas catre nivelul dorit de limba germana astfel incat dupa 5 luni am obtinut certificatul de B1. Sunt extrem de multumit de rezultat si o recomand calduros pe doamna Cristina Anghel, mai ales pentru combinarea ritmului alert de predare cu profunzimea lectiilor.” Adrian Horcea, rezident neurologie

“Am inceput cursurile de germana de la nivelul de “eins, zwei, drei”, dar consider ca intr-un timp scurt am progresat foarte mult. De ce as recomanda cursurile cu Cristina Anghel? Cateva motive: seriozitate intr-o atmosfera relaxata, un ritm bun de parcurgere a materiei dar in primul rand pentru ca lectiile sunt structurate pe programa de la Goethe (ceea ce usureaza mult sarcina cuiva care are de gand sa dea examenul pentru Zertifikat Deutsch) la care se adauga lectii de gramatica, dupa parerea mea insuficient explicata in manualele de la Goethe.” Bogdan Lupascu, medic rezident

“Cursurile de germana cu Cristina Anghel se desfasoara intr-o atmosfera destinsa, punand accent atat pe vocabular cat si pe gramatica. Lectiile se desfasoara intr-un ritm suficient de alert, mai ales pentru cei care doresc sa dobandeasca cunostinte de germana in scurt timp. Prin urmare recomand cu placere cursurile acestea de germana!” Valeanu Viorel, student medicina anul 5

“Nu mi-a placut niciodata germana, considerand-o tot timpul o limba grea, dar din anumite motive a trebuit sa ma apuc sa o invat. In scoala nu am studiat niciodata aceasta limba, asadar am inceput totul de la 0. Din intamplare am gasit-o pe Cristina Anghel, cautand pe internet dupa cursuri de limba germana. Cum ma interesa sa gasesc niste cursuri a caror balanta calitate-pret sa fie in favoarea mea, mi-am zis sa incerc cursurile Cristinei, care la prima vedere pareau sa se incadreze in standardele mele. Nu numai ca mi-au placut, dar am ajuns dupa 10 luni sa imi pot sustine examenul de limba, obtinand nivelul B1. Consider aceste cursuri relevante, iar modul de predare unul relaxant si eficient.” Ema Persinaru – studenta medicina anul 6

“Am decis sa studiez germana, dupa ce copilul meu a ajuns la gradinita, in grupa de lb. germana. Chiar daca pentru mine parea destul de tarziu sa-mi mai insusesc o noua limba straina, cu atat mai mult, una atat de dificila, constat ca dupa doar 2 luni de la inceperea cursului, citesc pe e-mail planificarea activitatilor de la gradinita, repet impreuna cu cel mic poezii si cantece, pot deja sa-i citesc povesti si purtam conversatii simple, toate in germana. Cristina Anghel este o profesoara talentata, avand o metoda de predare eficienta si rapida. Desfasurarea cursului se face in grupe mici, cu atentia aplecata asupra fiecarui participant. A fost deci o intamplare fericita ca m-am inscris la cursul saptamanal al Cristinei. Continuand lectiile, la sfarsitul anului am toate sansele de a fi devenit o buna vorbitoare de germana.” Ileana Vranceanu – Specialist Marketing

“Numele meu este Mirabela Geana si am studiat limba germana cu doamna profesoara Cristina Anghel timp de aproape doua luni, peste jumatate din modulul A1 incepatori. Am plecat pentru o perioada de 3 saptamani in Elvetia in vacanta si a trebuit sa intrerup cursul. Am avut placuta surpriza de a intelege ceea ce mi se punea sau ceea ce auzeam in jurul meu. In grupul meu de prieteni ei mi-au vorbit in germana tot timpul si intelegeam, chiar daca nu puteam sa raspund in limba germana si raspundeam in engleza. Eu reusesc foarte bine sa citesc limbajul gesturilor si tonul vocii si de foarte multe ori “ghiceam” bazandu-ma pe cuvintele invatate la germana, pe gramatica invatata in jumatatea de modul A1 si pe capacitatea mea de a relationa cu oamenii si a descifra limbajul gestual. Chiar daca a fost pentru o scurta perioada de timp, baza de cuvinte si gramatica invatate la curs mi-au fost de mare ajutor sa ma integrez, si cand spuneam ca intelegeam ce spuneau ei dar inca nu stiam sa raspund, simteam simpatie pentru ca incercam sa comunic in limba lor. Ma bucur ca am decis sa merg la cursul doamnei profesoare Cristina Anghel si cu siguranta le voi sugera cu caldura prietenilor mei daca vor avea nevoie sa invete germana sa o contacteze.” Mirabela Geana – educatoare

“Cand am inceput acest curs mi-a spus cineva: “A life is not enough to learn Deutsch”. Ei bine, nu este adevarat! Depinte de motivatia ta! Daca esti ambitios, perseverent si ai prezenta 100% la curs, Cristina este exact ceea ce cauti: un profesor excelent, deschis, calm si cu multa rabdare. Mediul de lucru este unul prietenos iar cursul Cristinei este intensiv, interactiv si te ajuta sa inveti intr-un timp scurt regulile gramaticale si sa iti formezi un vocabular. Prin temele de acasa si discutiile de la curs, Cristina te incurajeaza sa ai incredere in tine si are darul sa te motiveze in fiecare zi ca poti sa inveti si sa conversezi. In trei luni am dobandit multe cunostinte gramaticale, am invatat multe cuvinte, astfel incat acum, la absolvirea lui A1, pot purta o discutie de incepator in universul acestei limbi frumoase. V-o recomand pe Cristina cu mult drag si admiratie pentru ceea ce face!” Daniela Gidea

“Am studiat modulul A1 cu Cristina Anghel pentru ca imi doream sa incep studiul limbii germane. Am mers la Cristina intai datorita programului cursului care se preta bine dupa servici. Am descoperit metoda Cristinei eficienta si placuta, se invata simultan atat vocabular cat si si gramatica. Cursul este insa intensiv si trebuie tratat ca atare. In acest context, Cristina incurajeaza cursantul sa participe la discutii in germana, sa asculte si sa inteleaga germana vorbita. O recomand cu incredere.” Manuela Ungureanu, programator

“Limba germana este pentru multi dintre noi un mister. Este complicata, pare serioasa, sofisticata si nu este deloc usor de invatat. Cu ajutorul Cristinei am invatat aceasta limba dificila pas cu pas. Programul cursurilor si rapiditatea cu care se avanseaza au fost cele care m-au convins sa studiez germana cu Cristina, iar atmosfera degajata de la curs, sistemul de predare si evolutia mea vizibila de la curs la curs m-au convins sa finalizez trei module. Recomand acest curs celor seriosi, pusi pe treaba, care vor cu adevarat sa invete germana. De la aceste cursuri veti primi chiar ce aveti nevoie de la un profesor bine pregatit si serios.” Alina Marcu

“A fost necesar sa incep cursurile de limba germana, aceasta fiind o conditie pentru bursa de studii in Germania. Am ales sa urmez modulul A1 cu doamna Cristina Anghel in urma recomandarilor gasite pe internet. Din acest motiv m-am gandit sa las si eu o recomandare, pentru a veni in ajutorul celor care cauta si poate nu stiu ce sa aleaga din ofertele existente. Apreciez metoda de predare si structurare a notiunilor de limba germana intr-un mod eficient, in special pentru ca a trebuit sa invat intr-un timp relativ scurt. Dorind sa parcurg cat mai repede acest modul, am ales sa imi incep studiul limbii germane intr-o grupa care era deja in derulare, iar doamna Cristina Anghel m-a ajutat sa ajung la nivelul grupei, eu neavand cunostinte de limba germana in prealabil. La finele acestui modul am reusit sa asimilez bazele gramaticii si notiunile de vocabular aferente acestui modul.” Alin Diaconescu

“Motivul pentru care am trecut de la cursul in cadrul unui institut la Cristina a fost faptul ca aveam nevoie de un ritm mai alert si un alt mod de lucru. Si l-am gasit. Cursurile Cristinei te mentin ”in priza”, nu ai timp sa te plictisesti. Imi place tare mult ca toate greselile, fie ca sunt de gramatica, spelling, etc, se discuta, ca textele se traduc pentru ca toti cei prezenti sa inteleaga sensul fiecarui cuvant si nu sa-l intuiasca. Nimic nu este trecut cu vederea. In acelasi timp, atmosfera este relaxata. Limba germana are muulte secrete… Cristina stie insa cum sa le dezvaluie pe rand si cum sa slefuiasca bagajul de cunostinte al fiecarui cursant. Pentru cei care doresc sa invete limba germana, recomand cu toata caldura cursurile ei.” Alexandra Nicolae – studenta medicina anul VI

“Neasteptat de captivante cursurile acestea, initial m-am gandit ca cele aproape doua ore vor fi povara, insa m-am surprins de abia asteptand inca o portie de germana. Profa e simpatica si cu o personalitate placuta, imi place ca stie sa te atraga in lectie, mai ales ca eu ma plictisesc de obicei rapid. Am observat cu cei din grupa ca facem progrese rapide pentru ca fiecare lectie este dinamica si ne implica total. Ce imi mai place, este ca profa se adapteaza la fiecare si poti simti de la lectie la lectie ca isi imbunatateste metodele de a relationa cu cei din grupa. Felicitari Cristina, bleib bei der Stange!” Adrian Busuioc – inginer

“A invata graiul lui Goethe ca limba straina reprezinta cu adevarat o provocare intelectuala. Insusi renumitul scriitor american, Mark Twain, scria intr-un eseu despre cuvintele si expresiile limbii germane ca “arunca umbre si dau efecte de perspectiva”. Intr-adevar, limba germana dispune de o flexiune mai dezvoltata si o sintaxa mai elaborata decat engleza, de exemplu, sau franceza, dar, in acelasi timp, pronuntia sunetelor germane este relativ usoara pentru vorbitorul nativ de romana. Cu toate acestea, fara ajutorul unui fin cunoscator al capcanelor si terminologiei gramaticale, studiul poate deveni anevoios si sunt necesari multi ani de exercitii pentru a dobandi reflexele unei comunicari corecte. Cursurile sustinute de Cristina Anghel ofera o excelenta introducere in studiul limbii germane pentru incepatori si nu numai. La orele de curs se pune accent pe cele mai importante fenomene de limba ale “germanei cotidiene”, ceea ce reprezinta pentru orice student calea cea mai scurta in directia asimilarii vocabularului si structurilor gramaticale. Le recomand tuturor cu incredere.” Marius Alexandru Stanciu, redactor Wall-Street.ro

“Am inceput cursurile de germana fara cunostinte dobandite anterior, asa cum colegii mei de grupa facusera germana (la un alt curs, la scoala, etc). Am simtit ca este pur si simplu imposibil sa fie invatata si inteleasa. Materia a fost parcursa pentru A1, A2 si B1, iar eu tot aveam impresia ca bazele limbii germane nu erau fundamentate. Am continuat cursurile de germana in cadrul actualului job si am aflat ca sunt cea mai buna din grupa. Materia parcursa cu Dna Cristina Anghel s-a fundamentat asa cum trebuie, acum sunt eu cea care stie mai bine Das Passiv und Konjuntiv. Multumesc, Cristina! Recomand cu toata caldura si increderea!” Daniela Aron, Traffic Planner Romfracht Spedition

Leave a Reply